Missie


Dit zijn wij

DOC Kaas is een Nederlandse kaasproducent. De coöperatieve onderneming – opgericht in 1895 – produceert jaarlijks op twee productielocaties in Hoogeveen Nederlandse kaas die wereldwijd wordt afgezet. De bron van deze kaas, ongeveer 1 miljard liter melk, wordt geleverd door leden-melkveehouders. DOC Kaas heeft ongeveer 230 medewerkers.

DOC Kaas is op 1 april 2016 gefuseerd met de Duitse zuivelonderneming DMK GROUP. Daarmee is de onderneming DOC Kaas B.V. een dochteronderneming geworden van DMK en is de coöperatie DOC Kaas U.A. mede-eigenaar van DMK.

Voor meer informatie over DMK GROUP: www.dmk.de/nl

Uniekaas Holland BV is eveneens onderdeel van het moederbedrijf DMK.  Onder de corporate vlag Uniekaas Holland BV worden zowel het oer-Hollandse Uniekaas merk als het Private Label gevoerd  voor de Nederlandse- en exportmarkt. De kaas wordtconform eigen recepturen geproduceerd bij DOC kaas met Hollandse melk afkomstig van de melkveehouders van de coöperatie DOC Kaas. 

Daarnaast is Uniekaas Holland BV in de Benelux en Frankijk verantwoordelijk voor de afzet aan retail, foodservice en industriële afnemers onder zowel het eigen handelsmerk Dutch Original Cheese als onder private label.  Uniekaas Holland levert hiervoor naast kaas een breed assortiment andere zuivelproducten van DMK.

Voor meer informatie over Uniekaas Holland: www. Uniekaasholland.nl


Missie DOC Kaas

Wij streven naar een zo hoog mogelijke melkprijs voor onze eigenaren: de leden-melkveehouders. Dat doen we door iedere dag goede Nederlandse kaas te maken die wereldwijd wordt afgezet